Annons:
Etiketterkurserutbildningar
Läst 25999 ggr
stefanandersson
8/13/14, 12:47 PM

Mera keramik

Mera keramik är en ny satsning hos folkbildningsrådet. Vad är det? Vi frågade Ola som har ansvar för driften på den nya hemsidan.

Beskriv vem du är Ola

Jag är medieproducent med egen firma, AB audiola, och jobbar mycket med lärande och utbildning på nätet. I mina produktioner blandar jag ofta film, webb, texter och intervjuer för att skapa variation och interaktivitet. Jag samarbetar sedan länge med Folkbildningsnätet och Folkbildningsrådet kring utveckling av material och metoder kring flexibelt lärare. I grunden handlar det här om hur folkbildare i studiecirklar och på folkhögskolor kan använda webben, smarta telefoner, datorer och film för att utveckla pedagogik och metoder för lärande.  

Har du någon erfarenhet av lera?

Jag kan i princip inget om lera och keramik. I den här satsningen har jag och Folkbildningsnätet samarbetet med Mats Svensson som är en mycket rutinerad keramiklärare på Leksands folkhögskola. Han har hjälpt till med urval av innehåll och fungerat som bollplank.

Vad är Mera keramik?

Mera keramik är en inspirationsbank på webben för alla som är intresserade. Här hittar man bland annat ”Mera med lera”, ”Glasera mera” och ”Raku med mera” – tre nätbaserade studiematerial kring keramik. Här finns också presentationer av skolor och studiecirklar, pedagogiska tips, keramikfilmer i urval, litteraturtips och mycket annat.

Förhoppningen är att Mera keramik ska bli en behövd resurs och att många vill bidra med både innehåll såväl som tips på hur vi kan fortsätta att utveckla innehållet. Folkbildningsnätet, som står bakom satsningen, strävar efter att hitta samarbeten med redan befintliga nätverk som till exempel Keramik iFokus och att kunna bli ett bra komplement till det som redan finns idag.   

Vilka vill ni nå?

Målgruppen är bred och vi vill nå alla som har ett intresse för keramik, både proffs och och amatörer. Keramiklärare och cirkelledare är också en viktig målgrupp och vi hoppas att många av dessa också dela med sig av erfarenheter. 

Vad är Folkbildningsnätet?

Folkbildningsnätet är en gemensam webbplats för de tio studieförbunden och de 150 folkhögskolorna runt om i Sverige. Där hittar man filmer, studiematerial och inspiration men också tjänster som webbvideomöten och ett gemensamt mejl- och konferenssystem. Mera keramik är ett exempel på vad man kan hitta på Folkbildningsnätet - folkbildning.net    

Vad tror du att sidan kan innebära på sikt?

Mera keramik är en satsning på att bjuda in keramik-Sverige att bygga upp en gemensam resurs kring hantverk i lera. Om detta lyckas ser jag framför mig ett spännande innehåll kring hantverk, konstnärsskap, estetik, praktiska tips och en diskussion kring pedagogiska erfarenheter skapat av många.

Hur kan man vara delaktig i projektet?

Det enklaste sättet är att att skicka ett mejl och ge sina synpunkter och tankar på satsningen I nuläget, så här ett par dagar efter premiären, så vill vi avvakta lite och lyssna in de reaktioner som vi hoppas få när keramiker möter Mera keramik. Därefter och tillsammans med de som hört av sig, tar vi nästa steg och bygger vidare. Det känns spännande och jag hoppas det är många som vill vara med.

Annons:
LenaR
8/21/14, 7:54 PM
#1

Helt klart ett intressant samarbete!


En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.

Mosaik mosaik
8/22/14, 8:49 AM
#3

En fantastisk sida!! :) Mycket bra info, mkt pedagogisk (det gillar vi!) Bra med filmer och bildspel; det blir väldigt lättillgängligt.

Nermansdotter
8/22/14, 10:26 AM
#4

bra sida!!

[rolnor]
8/23/14, 3:52 PM
#5

Bra, kollade drejningsfilm, som vanlig konstaterar jag att jag jobbar för snabbt när jag lyfter leran, detta måste jag få ordning på.

annslycka
8/23/14, 7:42 PM
#6

Bra sida. Suttit fast klistrad hela förmiddagen.

Ambition - The world makes way for those who know where they are going.

Annons:
Harbohill
9/8/14, 1:12 PM
#7

Jättefint arbete! Inspirerande och intressant att se leran hur formas olika världsdelar och kulturer. Jag blir lite rörd ;)

Ulla
10/11/15, 11:20 PM
#8

Puttar så att fler hittar

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

agraff
10/12/15, 8:40 AM
#9

Uppskattar dessa filmer jättemycket och jag har lärt mig massor!

Leramani
10/12/15, 9:14 AM
#10

Är keramik = drejning?  Jag hittar ingen info om andra tekniker.

De Lapsus Resurgam

stefanandersson
10/12/15, 8:04 PM
#11

Nä så ska det inte vara såklart! Jag vet inte i vilken mån sidan lever idag…

Upp till toppen
Annons: