Keramikugnar

Elementen i vår ugn

2017-09-04 15:36 #0 av: Anmaja

Hej, jag undrar hur ofta ni byter elementen i era ugnar? Förstår att det är mycket olika beroende på hur ofta ni bränner, men vore kul att veta. Vi är fyra amatörer med en toppmatad rund ugn och titt som tätt råkar vi ut för att elementspiralerna hoppar ut och det ser ut som på bilden. Vi trycker in dem igen, skarvar och kör på. Funderar nu på att köpa nya och undrar vad det kostar. Hittar inga priser nånstans när vi googlat. Brukar handla av Lars Tärn så vi ska väl höra med honom inom kort. 

Anmäl
2017-09-10 22:45 #1 av: Ulla

Hej! Jag har ingen riktig koll på hur ofta vi byter element i våra ugnar eftersom vi har tre ugnar som vi bränner i. Byter när de gamla elementen känns slöa och inte ger tillräckligt mycket värme, eller när något element gått av. Någon annan här har kanske bättre koll?

Fäster ni elementen med märlor när ni tryckt in dem i spåret, eller lämnar ni dem utan och hoppas att de ska ligga kvar?

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.