Från tummade skålar till toalettstolar

Vi är helt omringade av keramik i vår vardag. Muggar och tallrikar, blomkrukor, skulpturer, tvättställ, elektriska isolat och löständer är exempel på saker gjorda i keramik. Så det är inte konstigt att vi är många som kommer i kontakt med tillverkningsprocessen:)

Här på sajten ligger fokus på konsthantverksbiten som den ser ut för en hobby- eller studiokeramiker. Men om du är intresserad av fabriksproducerad keramik, eller konsten att gjuta och högbränna en toalettstol så att den blir lagom stor och inte "slår sig" i bränningen, så är du naturligtvis lika välkommen.

Vi hoppas att här ska finnas något för alla - vare sig man precis börjat prova på hantverket i en cirkel, eller arbetar som keramiker, eller kanske helt enkelt bara älskar keramik.

Det här är också ett utmärkt ställe att få litet respons på det man gör. Man kan lägga ut foton i forumet om man vill ställa frågor om sina alster, eller kanske visa dem för att få feedback.

På sin personliga sida har alla medlemmar en intern mejl för personlig kontakt med andra medlemmar.

Vi som just nu arbetar med Keramik iFokus är Ulla och Susanne Sundström.  Kontakta någon av oss om du har förslag på förbättringar eller bara vill ställa en fråga om ämnet eller sajten. Ta också kontakt med oss om du har förslag på nya artiklar eller om du själv vill bidra som gästskribent.

Eftersom ämnet är outtömligt tror vi att den här sajten kommer att bli värdefull för alla som intresserar sig för keramik. Allas kunskap är intressant, och den enda dumma frågan är den som inte ställs.

Det är alla vi medlemmar tillsammans som gör sajten till vad den är. Eller med andra ord, ju fler vi är desto roligare blir det.