FAQ och information om forumet

Ny här på iFokus?

2009-05-08 23:01 #0 av: LenaR

Har du nyss blivit medlem på iFokus? Då har du fått tillgång till flera funktioner. Om du vill ha lite hjälp att navigera runt på iFokus kan du läsa den här artikeln.

Är du ny medlem på Keramik iFokus? Funderar du på att bli medlem? Först och främst:

Välkommen hit!

Den här artikeln beskriver vilka fördelar som finns med medlemskap, och länkar till utförligare beskrivningar av hur iFokus fungerar.

Som medlem får du tillgång till en personlig sajt, som du hittar i högerspalten. Om du klickar dig dit, aktiverar du den. Nu kan andra medlemmar på iFokus kontakta dig! Klickar du på Ändra personlig beskrivning så kan du lägga in en beskrivning av dig själv, eller en liten hälsning till alla som tittar in på din sida.

Här har du också ett fotoalbum och en blogg där du kan samla bilder eller skriva dagbok. När din sida är aktiverad får andra medlemmar tillgång till din gästbok, så de kan skicka en hälsning.

På din sida finns också en intern e-post under rubriken Kontakta mig. Den kan användas för att nå dig privat, och du kan skicka privata meddelanden till andra genom att gå in på deras privata sajter och klicka Kontakta mig.

Andra medlemmars privata sajter hittar man lättast genom att klicka på någons avatar.

Bra att veta: Du bestämmer själv vem som kan se din personliga sajt. Det kan vara allt från bara du själv, bara dina favoriter på iFokus (Dina vänner) eller alla som vill.

Skriva inlägg, starta trådar

Du kan skriva kommentarer till både foruminlägg och artiklar. (Såvida de inte är låsta). Under artiklar och längst ner i trådar finns en ruta där du kan kommentara, och trycka Skicka kommentar. Du kan redigera ditt inlägg inom en timme. Efter det kan du be om hjälp från sajtvärd eller medarbetare om du behöver redigera.

För att starta en ny tråd, använder du knappen Skriv inlägg. Då bestämmer du rubrik på tråden, och väljer vilken forumgrupp den ska ligga i. Innan du startar ny tråd kan du använda sökfunktionen för att se om det redan finns en liknande tråd. Tryck på Sök på sajten och skriv in ett eller flera sökord.

För dig som bara vill läsa...

...kan det ändå löna sig att bli medlem på iFokus:

  • Du får översikt över vilka trådar du läst och inte läst.
  • Du kan klicka ner till olästa inlägg i en lång tråd.
  • Du kan bokmärka intressanta trådar.
  • Du får fotoalbum och blogg som du kan hålla helt privat, eller visa några få utvalda.
  • Du får intern e-post för iFokus' medlemmar.
  • Du kan vara anonym. (Den som avslöjar annan medlems identitet blir avstängd.)

 

Betalfunktioner

Det finns två tillköpstjänster på iFokus, iFokus plus och iFokus minus. Köper du iFokus plus får du ett större fotoalbum, större avatar, större inkorg mm. Köper du iFokus minus slipper du reklam. I dagsläget kan man inte prenumerera på tjänsterna, utan när de tar slut får du själv förlänga själv!

Har du några problem på iFokus?

Det finns många som kan hjälpa dig. Du kan söka svar och ställa frågor på Support iFokus. Det finns Hur-man-gör-filmer. Och på varje sajt finns en sajtvärd och ev. medarbetare som kan hjälpa till.

Sajtens värd och medarbetare (moderatorerna) hittar du under rubriken Om sajten, under headern på sidan.

Hos oss på keramiksajten!


Våra medlemmar kan om de vill bli medlemmar i kreativitetsgruppen. Det är lite förpliktigande, men mest väldigt roligt! Läs mer här!


Välkommen till Keramik iFokus!

Anmäl
2009-05-19 15:16 #1 av: LenaR

Ska bara förtydliga att inne på Support kan man be om hjälp med allt som rör det tekniska.

Om sidan är långsam, om den ser konstig ut, om du saknar funktioner... Vad du än har för frågor! De hjälper gärna till därinne. (Och är antagligen bättre än vi på det...)

Flört

Anmäl
2009-05-28 02:22 #2 av: Ulla

Det finns många fördelar med att bli medlem. Man kommer lätt in i det viktigaste och sedan upptäcker man fler fördelar allteftersom. Skrattande

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.