2007-06-27 02:39 #0 av: Ulla

Nu är det dags för final i Keramik iFokus andra tävling. Den här gången är det du som är medlem som får rösta fram din favorit bland tävlingsbidragen.

Här nedanför presenteras  bidragen som är anonyma. Omröstningen sker i en tråden Omröstning - karneval i forumet. Vi har tänkt att den ska pågå en vecka och hoppas att många kommer att ta chansen att påverka resultatet.

Tävlingsbidrag nr 1

Klassisk karnevalsmask monterad på svartmålad träskiva, storleken på skivan är ca 20x58cm.
Masken är glaserad med en manganglasyr som ger ett silverskimmer vilket får representera festen i karnevalen.

 

Tävlingsbidrag nr 2

..en avbild, fritt tolkat, av den figur jag träffade på i China Town i Sydney på Kinesiska nyåret. Ur alla öppningar som fanns, har försökt att illustrera det med lite rök, sprutade det ut rök ifrån fyrverkerier och smällare. Ett högt ljud i över en timme när den gick runt på alla gator för att leda karnevalståget av firande.

 

Tävlingsbidrag nr 3

Rökelse Trollkarlar. Tänder man dom så ryker det genom hatten och näsan. Materialet är stengods dekoren är manganoxid. Draken är karnevalens riktmärke.

 

Tävlingsbidrag nr 4

Temat karneval tolkar jag som fest, glädje, våga sticka ut m.m. Nu är det dags att visa upp min lilla luvfoting, som i detta sammanhang representerar tomten och hans nya tuffa klädstil.

 

Tävlingsbidrag nr 5

Jag har ju tolkat temat ganska bokstavligt, så någon förklaring behövs knappast. Materialet är engoberat lergods med gul-transparent glasyr. Måtten 35x47 cm.

Av: Ulla

Datum för publicering

  • 2007-06-27