FAQ och information om forumet

Reklam i forumet

2007-02-15 21:06 #0 av: Ulla

Här kommer ett försök att förtydliga våra regler för reklam i forumet.

Jag börjar med det som står i våra skrivregler:

Det är inte tillåtet att

- Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.

Vi på keramiksajten har tolkat detta på följande sätt:

 1. Det är inte tillåtet för företag att marknadsföra sina produkter eller tjänster i forumtrådarna. Det finns möjlighet att köpa annonsplats om man vill det. Detsamma gäller för kommersiella sajter.

 2. Vi får tipsa varandra om sånt vi tycker är bra (även om vi då skulle råka gynna någon). Bra tips kan vi alla ha nytta av.

 3. Privatpersoner får annonsera ut sina begagnade/överblivna maskiner mm, i gruppen köp och sälj. Skriv också och berätta när varan är såld så att tråden avslutas med det. Gamla annonser tas bort efter tidigast två månader.

 4. Eftersom intresset för kurser är stort så har vi på prov infört att alla medlemmar får annonsera sina egna kurser i kurskalendariet.

 5. Var och en har en personlig sida. På den får du berätta om dig själv och länka till din hemsida om du har en. Du som har insider kan numera också skriva din länk i signaturen.
  Om du vill ha feedback kan du visa upp din hemsida eller blogg i en egen tråd i forumet. Lägg ditt inlägg i gruppen Din egen hemsida. OBS! Endast en tråd per medlem. Om du ändrar din hemsida får du leta upp din ursprungliga tråd och berätta om nyheterna i den.
  Du kan också byta länk/banner  med oss på länksidan där vi har en liten samling.

Ja, det låter ju enkelt. Vad är det som är problemet?

 1. Alla är naturligtvis välkomna att delta i diskussionerna som vanliga medlemmar. Har man ett företag får man svara på direkta frågor, men håll all försäljning utanför diskussionerna. Den som är intresserad att veta mera kan kontakta dej privat. Det är som sagt inte tillåtet att marknadsföra sina produkter eller tjänster i forumtrådarna om man inte har tillstånd från sajtvärden. För att få sajtvärdens medgivande krävs att annonsen på något sätt gynnar sajtens medlemmar.

 2. Eftersom man får vara anonym så vet vi inte alltid vem det är som tipsar.

 3. Privata annonser - Hur blir det då här, när kanske så många som hälften har företag? Ja, det är en knepig gränsdragning. 

  Vi försöker hålla på att man inte får marknadsföra företagets produkter. En gammal drejskiva som man bytt ut eller material som man fått över är enligt den definitionen okej.

  Rätt eller fel? Vi har bestämt oss för den gränsen. Vi är alla här för att ha kul och har inte lust att granska alla som vill annonsera sin gamla ugn. Helst vill vi att du som annonserar känner efter om du tycker annonsen är okej eller ej.

 4. Varför tillåter vi reklam för kurser i kalendariet? Ja, vi ser det som en service till våra medlemmar. Det finns ett väldigt stort intresse för olika slags kurser. Det förekommer många frågor som handlar om det här ämnet. De vanliga kurserna hittar man lätt i studieförbundens kataloger och på deras hemsidor, men det finns också många specialkurser som kan vara svåra att hitta.

  För att inte hela forumdelen ska översvämmas av annonsinlägg har vi försökt att samla dem på ett enda ställe. Numera finns de i det nya kurskalendariet där alla medlemmar som vill det kan annonsera sina egna kurser.

Sedan kan vi bara göra vårt bästa. Det har blivit fel ibland och det kommer att bli fel igen, men det får man ta med fortsatt gott humör.

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2007-02-15 21:25 #1 av: Ulla

Om du har frågor som rör detta kan du skicka mig ett meddelande. Kanske behöver något förklaras närmare.

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2017-06-08 20:44 #2 av: LenaR

Putt! 😎


En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.