Annons:
Etiketterom-sajtenreklamregler
Läst 10405 ggr
Ulla
2007-02-15 21:06

Reklam i forumet

Här kommer ett försök att förtydliga våra regler för reklam i forumet.

Jag börjar med det som står i våra skrivregler:

Det är inte tillåtet att

- Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.

Vi på keramiksajten har tolkat detta på följande sätt:

  1. Det är inte tillåtet för företag att marknadsföra sina produkter eller tjänster i forumtrådarna. Det finns möjlighet att köpa annonsplats om man vill det. Detsamma gäller för kommersiella sajter.

  2. Vi får tipsa varandra om sånt vi tycker är bra (även om vi då skulle råka gynna någon). Bra tips kan vi alla ha nytta av.

  3. Privatpersoner får annonsera ut sina begagnade/överblivna maskiner mm, under etiketten köp och sälj. Skriv också och berätta när varan är såld så att tråden avslutas med det. Gamla annonser kan tas bort men tidigast efter två månader.

  4. Eftersom intresset för kurser är stort så kan du som är medlem på keramiksajten annonsera dina egna kurser i en samlingstråd i forumet.

  5. Plats i verkstad kan vara svårt att hitta. Det finns därför en särskild tråd för dig som har sådana att hyra ut.

  6. Var och en har en personlig sida. På den kan du berätta litet om dig själv och länka till din hemsida.

  7. Om du vill ha feedback kan du visa upp din hemsida eller blogg i en egen tråd i forumet. Sätt etiketten egen-hemsida på inlägget.
    Du kan också byta länk/banner  med oss och få en länk i vår länksamling. Du hittar länksamlingen under etiketten länkar

  8. Berätta gärna om du ställer ut dina alster någonstans. Kul att gå och titta om man har möjlighet.
    Etikett utställningar

Ja, det låter ju enkelt. Vad är det som är problemet?

  1. Alla är naturligtvis välkomna att delta i diskussionerna som vanliga medlemmar. Har man ett företag får man svara på direkta frågor, men håll all försäljning utanför diskussionerna. Den som är intresserad att veta mera kan kontakta dej privat. Det är som sagt inte tillåtet att marknadsföra sina produkter eller tjänster i forumtrådarna om man inte har tillstånd från sajtvärden. För att få sajtvärdens medgivande krävs att annonsen på något sätt gynnar sajtens medlemmar.

  2. Eftersom man får vara anonym så vet vi inte alltid vem det är som tipsar.

  3. Privata annonser - Hur blir det då här, när kanske så många som hälften har företag? Ja, det är en knepig gränsdragning.  
    Vi försöker hålla på att man inte får marknadsföra företagets produkter. En gammal drejskiva som man bytt ut eller material som man fått över är enligt den definitionen okej.
    Rätt eller fel? Vi har bestämt oss för den gränsen. Vi är alla här för att ha kul och har inte lust att granska alla som vill annonsera sin gamla ugn. Helst vill vi att du som annonserar känner efter om du tycker annonsen är okej eller ej.

  4. Varför tillåter vi reklam för kurser? Ja, vi ser det som en service till våra medlemmar. Det finns ett väldigt stort intresse för olika slags kurser. Det förekommer många frågor som handlar om det här ämnet. De vanliga kurserna hittar man lätt i studieförbundens kataloger och på deras hemsidor, men det finns också många specialkurser som kan vara svåra att hitta.

Sedan kan vi bara göra vårt bästa. Det har blivit fel ibland och det kommer att bli fel igen, men det får man ta med fortsatt gott humör.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

  • Redigerat 2023-11-17 07:19 av Ulla
Annons:
Ulla
2007-02-15 21:25
#1

Om du har frågor som rör detta kan du skicka mig ett meddelande. Kanske behöver något förklaras närmare.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

LenaR
2017-06-08 20:44
#2

Putt! 😎


En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.

Ulla
2018-01-26 18:33
#3

Kanske någon som är intresserad av detta?

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

L.A.E
2018-01-26 18:51
#4

Efter att ha läst hur det är med annonsering så var jag noga  med hur jag skulle lägga ut kurser. En  enkel information och vill man veta mera så har man ju en länk adress med allt som finns där med priser och annat. Så har jag uppfattat det hela och jag förstår att det är en svår balansgång  för er  som håller i det hela 👋

Ulla
2018-01-26 18:56
#5

Ja, en del lägger ut affischer, men det tror jag är sämre. Då kan inte google hitta kursen. Allra bäst är att skriva en rubrik som innehåller det viktigaste. Rubriker klassas högt av sökmotorerna. Tex kan man skriva  "Avancerad drejning i Säffle" i rubriken.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

ler
2018-01-26 19:10
#6

Jag tycker att det verkar en smula underligt. Så kan man ju bara be en annan om att föra fram reklamen! När det så är sagt så undrar jag om det finns andra forum där tips och hjälp är välkommet utan förbehåll? Eller är det så att dom som har forumet har det för att tjäna pengar på det? Så blir det lite likgiltigt med ett sådant forum. Och så tycker jag att all den gratisreklam som t.ex Cebex får sneddrarger pratet om reklam

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Ulla
2018-01-27 17:33
#8

Ja, det kan man tycka. Men det är inte alltid så lätt att se var gränsen går mellan reklam och konsumentupplysning. Jag själv tipsar bara om det som jag känner till, ibland positivt men ibland också negativt. Sedan får andra ge sina tips. Jag kan i alla fall lova att det inte är Cebex själva som beställt och betalat för att bli omnämnda. Det får de gärna göra. Men då genom att köpa en annonplats av iFokus.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

ler
2018-01-27 19:10
#9

Det var just det jag menade, köpa annons. Det skulle vara fint med ett forum där dom helt små har samma möjligheter som dom stora. Men så blir det nog aldrig! Konstigt att ingen har en mening om detta. Borde ju vara i allas intresse.

Ulla
2018-01-27 20:19
#10

Det är dig själv du tänker på? Egentligen har de små samma möjligheter att få gratis omnämnande som de stora.  Men det är inte lätt att rekommendera något man inte känner till. Du skriver inlägg och delar med dig, men när man går till din presentation så har du ingenting där som talar om vem du är. Varför inte presentera dig där och lägga en länk till din hemsida (för du har väl en sådan)? Då kan vi som är intresserade/nyfikna hitta dig och ta kontakt om vi vill.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

ler
2018-01-27 20:50
#11

Tack för bra svar. Nej det var inte mig själv jag tänkte på, jag klarar mig helt fint utan. Men jag tycker att det skulle vara helt fritt med info/reklam om du så vill.

Ulla
2018-01-28 14:57
#12

Ja, det vore nog lättast för mig.🙂 Men iFokus är helt gratis för användarna, också föreningssajterna, och dess enda inkomst kommer från reklamen, så om den vore helt fri så skulle inte forumet finnas. Personligen tycker jag att det är skönt att slippa ha massor av (ibland dold) reklam bland forumtrådarna. Det räcker med den som finns på de anvisade annonsplatserna.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Upp till toppen
Annons: