Annons:
Etikettermedlem-ifokusartikel
Läst 13743 ggr
Ulla
2012-05-07 19:58

Veckans keramikbild 16

För att få lite omväxling här på förstasidan vill vi gärna visa upp hela den bredd som finns bland medlemmar på Ifokus. Skicka in en bild, det spelar ingen roll om du är nyaste nybörjaren eller proffsigaste veteranen! nattglimm kallar sig nästa keramiker som har skickat in ett par bilder.

Hejsan!

Här kommer några bilder på lite av min keramik till er startsida där man ju kan få vara med och visa lite. Himla trevligt initiativ tycker jag.

Jag heter Pernilla, kommer från dalarna, men startar för just nu upp min verkstad nere i småländska Vrigstad.

Jag arbetar i porslin med koboltdekor som jag dekormålar för hand och sedan bränner till 1240 grader med en fin, lite krackig stengodsglasyr över.
Den rosa burken är drejad i porslin och sedan glaserad i samma starka krackiga stengodsglasyr som jag färgat in med färgkropp. Dekoren är handmålad i guld och bränd i 800 grader.

Mitt alias på keramik i fokus är nattglimm

Vänliga Hälsningar

Skicka in en bild på din keramik du också.
Här finns information om hur du gör: Bilder efterlyses.
Här hittar du alla bilder som tidigare visats: Tidigare visat som löpsedelsbild

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

Annons:
Plena
2012-05-09 10:54
#1

Å så fina saker du gjort! Är kobolten en underglasyr?

Plena

[rolnor]
2012-05-11 15:44
#2

Läckra grejer, det vore kul att se hela föremålen också!Glad

sucilia
2012-05-11 19:30
#3

Hej Pernilla! vad fint =) hoppas att går bra med uppstart av verkstad!! kram /Cecilia

nattglimm
2012-05-16 19:48
#4

hejsan!

tack, cecilia, jaa, vi får väl se vad det blir av det, nu flyttar jag hem till dalom och hoppas hitta vägar där.Hör härliga saker från Köpenhamn, jag hoppas jag kan komma ner och hälsa på en helg eller så och se hur du har det…

Det är ren koboltoxid jag använder, sablans dyrt, men ohh så fint. blandar den i ett målarmedie för att få den lite mer flytande först, och det målar jag direkt på det oskröjade godset. Lite kletigt och så, så man får vara försiktig, men lättare att göra så än att måla på skröjat, då flyter det ut mer i glasyrugnen.

Tack för era fina kommentarer…

Kramar//

Pernilla

[perlennart]1
2012-05-17 13:53
#5

Fina grejer och fin teknik, MEN har du tänkt på att användakoboltsilikat i stället för oxiden? så sparar du många pengar och det är säkrare att använda. Det bildas inga kratrar och sådant som det ju kan ske med oxiden.

Upp till toppen
Annons: