Medlemmar i fokus

Medlemskeramik 28

2012-12-03 17:19 #0 av: Ulla

En mugg från KeramikaNyborja. Färgerna får mig att längta efter kaffe med nybakad saffransbulle till. (För att få lite omväxling här på förstasidan vill vi gärna visa upp hela den bredd som finns bland medlemmar på Ifokus. Skicka in en bild, det spelar ingen roll om du är nyaste nybörjaren eller proffsigaste veteranen!)

Hej, denna är gjord i röd lergodslera och har fått mönster av svamptryckta engobefärger. Har markerat cirklarna med olika oxidpennfärger. En genomskinlig blank glasyr över.
Den sprack tyvärr i botten då jag gjorde misstaget att glasera den innan den var skröjbränd. Då jag tog bort all glasyr på den snustorra muggen blev det en spricka i botten. Då tog jag en oxidpenna och skrev i botten vad jag gjort. Så nu är det min provmugg. Men jag tycker myckekt om den. Den är dessutom tät nu tack vare glasyren. Eftersom det var en spricka i botten ställde jag den på en ungsfast mindre skiva på den vanliga skivan ifall glasyren skulle läcka. (Men det gjorde den inte.)
Jag är under utbildning ;)

KeramikaNyborja

 

Skicka in en bild på din keramik du också.
Här finns information om hur du gör: Bilder efterlyses.
Här hittar du alla bilder som tidigare visats: Tidigare visat som löpsedelsbild

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2013-03-11 13:24 #1 av: [Kreatia]


Jättefin, känns som en riktig höstkopp som bjuder in till mysiga kaffe eller chokladstunder inomhus då det blåser runt knutarna. Te också för allan del Skämtar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.