Annons:
Etiketterkurserutbildningar
Läst 15286 ggr
stefanandersson
7/6/16, 10:42 PM

Keramiksymposium 2016

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Så var det dags för keramiksymposium igen! Denna gång kommer flera presentatörer varva föreläsningar och demonstrationer här på Leksands folkhögskola. Som vanligt har vi ansträngt oss för att skapa ett varierat program och har även detta år haft möjligheten att bjuda in två internationella föreläsare i form av Ruthanne Tudball (Storbritannien) och Christina Schou Christensen (Danmark).

Denna gång sker inte symposiet på sommaren utan till hösten så att alla med sommaröppet skall kunna närvara också. I övrigt har vi gjort förändringar så att alla ska kunna komma intill och följa händelserna på och utanför scenen men anmäl er fort då platserna är begränsade.

Datum: 1-2 oktober 2016. 

Registrering från kl. 9.30. Symposiet öppnas kl. 10.00. 

Plats: Leksands folkhögskola, Siljegårdsvägen 21, 793 33 Leksand
Sista anmälningsdatum: 22 augusti 2016 (men antalet platser är begränsade…)
via anmälningsformuläret som finns på denna länk http://www.leksandsakademin.se/anmalan-keramiksymposium-2016/

Helt klara för årets symposium är:

Ruthanne Thudball

Hon har i årtionden inspirerat keramiker världen över med sitt fria sätt att hantera drejskivan. Hur gör hon egentligen en tekanna utan att låta delarna torka innan ihopsättningen?

Christina Schou Christensen
Hon slog igenom starkt för några år sedan med sina skulpturala former där glasyren inte bara är ytan utan på ett mästerligt sätt bygger vidare på keramikdelarna.

Kina Björklund

Kina arbetar med lergods och ni har säkert sett hennes bruksgods med stämplade och utskurna blommor om ni följer den svenska samtidsscenen.

Margit Brundin

Margits djurskulptur har en närvaro och detaljrikedom som bara växer och hon kommer under symposiet visa hur hon går tillväga för att bygga dom.

Steven Jones 

Förra året var stevens demonstration väldigt älskad och vi såg all anledning att låta honom komma tillbaka för att demonstrera mera.  Steven är en skicklig krukmakare som främst arbetar med saltbränning.

Johanna Nestor

Johanna är just nyexaminerad från Konstfack och kommer att visa sitt intressanta arbete med kakelugnar.

Mikaela Willers

Mikaela har gått hela vägen från ett litet krukmakeri till att att ha sin produktion utomlands och säljas på bland annat NK. Hon kommer berätta om sin resa och sina erfarenheter.

Kostnad för deltagande:
Deltagande inkl. lunch, ka + middag på lördag kväll: 850 kr/person
Deltagande med boende i enkelrum inkl. frukost, lunch, ka + middag lördag kväll: 1360 kr/person Deltagande med boende del i dubbelrum inkl. frukost, lunch, ka + middag lördag kväll: 1210 kr/person

Extranatt i enkelrum inkl. kvällsmål + frukost: 600 kr/person Extranatt del i dubbelrum inkl. kvällsmål + frukost: 450 kr/person

Sänglinne 100 kr/person Slutstäd 200 kr/rum

Frågor?
Har du frågor kring anmälan eller boende, kontakta Maria Fahlgren på tel. 0247-36966, e-post maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller Fia Palmgren på tel. 0247-64825, e-post fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se

Har du frågor om innehållet i Keramiksymposiet, kontakta Stefan Andersson på tel. 0247-64826, e-post stefan.andersson@leksandsfolkhogskola.se

Annons:
Keraleij
7/8/16, 11:39 AM
#1

Anmäld! 🙂

Så glad att det blir på hösten i år. Programmet låter jättespännande

Le mera me lera! 🙂
www.kajsaskeramik.se

stefanandersson
7/8/16, 9:47 PM
#2

Roligt att du kan komma Kajsa!

Månvind
7/9/16, 5:45 AM
#3

Anmäld! 🙂

Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail. /R.W.Emerson

stefanandersson
7/10/16, 12:23 AM
#4

Skoj Lena!

usd
7/13/16, 12:47 AM
#5

Anmäld! Äntligen gick mitt förslag om att ta hit Ruthanne igenom!!! Jag är så glad hon är suverän. Jag gick en kurs med henne på 90talet. Ska bli fantastiskt att träffa henne igen!!! Bravo Leksand ;) /Ulrika Ström

Godsagare
7/14/16, 12:29 PM
#6

Härligt att ni bytt datum för att fler ska kunna delta och fina föreläsare har ni fixat också!

Tyvärr krockar det med Ölands skördefest så trots bytt datum kan jag inte medverka.
Jag får ta del av symposiet här på nätet istället. Ni är duktiga på att lägga ut material åt oss andra.

Annons:
annqui
9/2/16, 2:57 PM
#7

Ni som bor i Stockholm och tar bilen till Leksand på fredagen; vill du ha sällskap i bilen upp? Jag kommer att delta i symposiet men bor privat i Tällberg. Åker gärna med upp och betalar självklart bensinpengar. Hör av dig!

Ulla
9/2/16, 7:23 PM
#8

Jag har skickat ett meddelande till dig, annqui. Ska också åka till Leksand på fredag.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

abbis
9/13/16, 12:55 PM
#9

Efterlyser någon som passerar Kristinehamn som jag kan åka med.. självklart mot betalning.Samt någonstans att sova fred-sönd el lörd-sönd. Kan inte transportera mig själv tyvärr..

Om det finns platser kvar vill säga 😉

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Ulla
9/20/16, 7:22 PM
#10

Nu är det inte lång tid kvar. Ska bli kul att se hur många "gamla bekanta" som är med, dvs såna man känner igen sedan tidigare år. Det är ju en ny tidpunkt så det kanske innebär många nya ansikten.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

stefanandersson
9/21/16, 2:17 PM
#11

Hoppas att många dyker upp :) är peppad och fixar för fullt!

Ulla
10/2/16, 9:30 PM
#12

Kom hem igen efter två härliga dagar i Leksand. Som vanligt full av intryck och med lust att sätta händerna i lera och testa något av allt det jag sett. Det var intressant att se Mikaela Willers, Kina Björklund, Christina Schou Christensen och Margit Brundin visa bilder och berätta om sitt arbete. Margit visade också sedan hur hon arbetar, genom att på plats skulptera ett porträtt av en hare. Och att få se Ruthanne Tudball och Steven Jones sätta händerna i lera - det var verkligen inspirerande. Tack Stefan för att du såg till att det blev ett så fantastiskt symposium i år igen. Det vore kul om någon har ett eller flera foton från symposiet att visa upp. Själv tog jag inte så många i år.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

Ulla
10/3/16, 9:58 AM
#13

Det var verkligen ett varierat och bra program. Eftersom en av de utlovade keramikerna tvingats ge återbud så fick Victoria Pamlény och Daniel Gillberg hoppa in i sista stund och gjorde det med den äran. De presenterade appen Periscope och demonstrerade hur den fungerar genom att lägga ut tillfället i direktsändning. Det var kul att se och läsa kommentarerna från folk som kollade in på sändningen. Interaktion på riktigt. Jag förstår att de är tända för de möjligheter det ger att knyta nya kontakter runt om i världen.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

Annons:
RodicaLE
4/23/17, 10:14 PM
#14

När blir det i år?

Ulla
4/24/17, 7:49 PM
#15

Det finns en tråd om det här.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

RudeGirlPottery
6/1/19, 11:23 PM
#16

Jag vet att det filmades när Steven demonstrerade hur han gör sina mortlar. Är det möjligtvis så att den filmen finns kvar någonstans…? Jag vill se den igen! :-)

Ulla
6/2/19, 11:52 AM
#17

Bra fråga. Skulle vara kul att se flera av filmerna igen. Det var väl Stefan Andersson som filmade det som visades på internet. Åtminstone borde han ha koll på vem det var.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

stefanandersson
6/9/19, 8:07 PM
#18

Hej alla, Jag har inte riktigt tagit tag i årets program än men det kommer bli klart innan sommaren vill jag tro. Vi planerar att köra på helgen innan höstlovet (heter det så?) - i vilket fall gott om tid att fundera över om ni vill komma :)

Ulla
6/10/19, 8:25 AM
#19

Jag ändrade rubriken så att ingen blir lurad att den här tråden gäller i år. När brukar höstlovet vara?

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

Ulla
6/10/19, 10:26 AM
#20

Jag har kollat höstlovet. Är det kring allhelgonahelgen överallt i Sverige? Tänker på sportlovet som brukar variera.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

Annons:
stefanandersson
6/10/19, 5:53 PM
#21

Ja det där är jag så dålig på! men jag tror det är 26-27/10 som är helgen före höstlovet :)

Men som sagt, mer info framöver

Guldpaddan
6/22/19, 5:30 AM
#22

Höstlovet är alltid samma vecka, vecka 44, samma för hela landet som någon tidigare nämnde.

Upp till toppen
Annons: