Utrustning och verkstad

Lerkvarn?

2013-12-16 13:31 #0 av: rolnor

Ni som gör av med mycket lera, har ni en lerkvarn? Vad ska man tänka på när man investerar i en sån, är det viktigt att köpa ett känt (dyrt) märke? Begagnat? Vad kan gå sönder och hur ofta sker det? Är det viktigt med vakuum? Funderar

Anmäl
2013-12-17 21:20 #1 av: [SkansensKrukmakeri]

Jag använder en Shimpo NVA 07 och är väldigt nöjd. Den har mer än tjugo år på nacken och funkar fint. Vakuum är bra men det är också en fördel att kvarnen pressar/packar ihop leran, den blir lite stabilare att jobba med då. Sen är det bra om kvarnen har ordentlig kapacitet annars blir det lite tröstlöst. Själv tycker jag att det är bra med ett stort munstycke, framför allt när man behöver lite större klösar.

Begagnat brukar vara bra, (men svåra att hitta), sådana här maskiner brukar vara gjorda för tuffa tag och håller i regel länge. Kolla dock vakuumpumpen noga så att den verkligen drar ut luften som den ska.

Lägg någon krona extra och köp en rejäl kvarn, det betalar sig i längden! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.