Inspiration

julkul i helgen

2013-12-23 09:33 #0 av: evaform

Hej jag hittade en app på surfplattan som heter Lets create pottery, med en fullversion för 38 kr.Nu är hela julfamiljen(7-45 år) engagerad i att dreja krukor och dekorera dem för att virtuellt sälja dem på auktion.Förtjänsten använder man för att köpa fler dekor-möjligheter för att göra ännu mer avancerade krukor, som man tjänar mer på.Själva drejningen är helt orealistisk men det är kul ändå.För min del väcktes drejar-ådran igen, får lust att plocka fram leran när jag har en ensam stund över efter jul.God jul och gott nytt år på er därute!

Anmäl
2013-12-23 10:34 #1 av: rolnor

Tänker på dom nya 3-D printarna som finns nu, snart är dom antagligen ganska billiga. Med en mjukvara så kan man skapa nästan vilken form som helst och sen printa ut "krukan" så att man får en IRL upplevelse av sitt verk.

Anmäl
2013-12-23 16:07 #2 av: sisela

Vad kul. Måste kolla appen. Jag har provat några gånger, att rita i ett 3D program og få det printat på en gipsprinter, och en gång at få en träform till glasblåsning fräst på CNC-maskin. Det andra var lättare än det första pga en massa rit-tekniskt. Det var inte så himla lätt att göra ritningen så precis som den måste vara. Blir nog mycket lättare i framtiden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.