Bränning av keramik

skröbränning?

2013-12-30 20:29 #0 av: VIDAR

Skröjbränning 

Otur idag satte en skröjugn . Propp gick vid 180° . Fixa med fastighetsskötaren fick fixa i elskåpet som hade "slagit av " överbelastning. Sen på det igen gick fint några timmar upp till 470° då slogs det ut igen . Så nu är det bara att vänta tills det blir vardag igen då men får ta tag idet med fastighetsskötaren . De måste stärka upp belastningen. Har tid. brännt utan bekymmer  ,men efter de  har renoverat  i huset så är detta första bränningen. Vilken tur att det inte var en glasyr ugn . Så nu får ugnen var stängd och sen sättas på igen. Är det någon som vet om godset tar skada av att bränna om  igen ?  Gott nytt år

Anmäl
2013-12-30 20:55 #1 av: ramjambam

Frågan är om godset har redan tagit skada i andra bränningen. Har inte erfarenhet av den temperaturen, men en skröjbränning som inte kommer  upp i rätt temperatur kan ofta bli full med små sprickor. Frågan är om leran blev till keramik i andra bränningen - kanske  är det hårdbakad lera ännu.

Anmäl
2013-12-31 12:56 #2 av: Claymore

Nyfiken, varför skulle leran bli full av sprickor menar du ?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.