obvara raku
Det där fick jag och Jan-Åke Andersson lära oss 2010 i Estland av en ryska eller som hon påpekade att hon var tatar ( ryttar folk ?)
Rätt kul och så använder man öl också och lite annat. Märkte bara att i direkt solljus så blektes det med tiden .
Ser kul ut, man slipper väl att bli totalt nedrökt som jag antar att man blir vid vanlig rakuefterreducering, undra hur mjölk skulle bli? Yoghurt?
…eller en mix av jord (humus) och vatten (dvs innehållet i en vanlig "lerpöl")
….?
Wow! Måste testas nästa rakubränning!
En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.
vad är i första baljan? nån blandning med järnsulfater?
Står inte receptet på sidan? Nån jäst veteöl? I balja nummer två är väl vatten?
#5
Första baljan innehåller vatten + 1 kg vetemjöl, 1 msk socker och 2 pkt jäst, som fått stå och jäsa i tre dagar.
En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.
Vi har bränt obvara på min skola de tre senaste åren. Förra året var vi på slöjdmässan i Hjo och brände. Det gör vi även i år. Receptet vi använder är: 1kg vetemjöl ett halvt paket jäst en sked socker 10-12 l vatten. Detfår jäsa i tre dagar. Slå i en föaska starköl innan ni använder brygden. Lycka till.
#5 #6 Yes! receptet står på sidan, finns även andra rec och videor på nätet … kul med nya grejer att prova på nu när våren kommer ! 😍