Fikapaus

Earth Hour

2014-03-29 19:49 #0 av: rolnor

Tänd inte vanliga stearinljus som innehåller en massa paraffin som är fossilt, såna ljus släpper ut mycket mer koldioxid än vad en lågenergilampa bidrar med till miljön. Bränn bivaxljus i så fall, dom är förnyelsebara. Eftersom det här inte är keramik-orienterat så passar jag på att bidra med en bild på en ring som jag skapat i RhinoGold, ha en fin Lördag-kväll! 

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2014-03-30 21:48 #1 av: LenaR

Vad är RhinoGold för nå't? (För lat för att googla)

Märkte inte av Earth Hour alls i år. Någon gång har jag sett att det mörknar i fönstren, men jag tänkte inte på det i år. Undrar hur stor del av befolkningen som faktiskt släcker ner?

Anmäl
2014-03-30 23:22 #2 av: rolnor

RhinoGold är ett CAD-program där man kan skapa smycken i 3-D som man sen kan printa med en 3-D printer och få gjutna till riktiga smycken, väldigt kul gympa för hjärnan och formsinnet. Ja om man bara släcker och nöjer sej med det är ju allt väl, vanliga stearinljus som ersättning är ignorant dessvärre.

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2014-03-31 10:06 #3 av: missan9

Stearinljus är den enda glädje jag har kvar i livet så jag tänker ignorera dina ord här "Rolnor" Lycka till med ditt skapande iaf som har råd med det.

Anmäl
2014-03-31 10:33 #4 av: ecirtaeb

Tjusig ring ! Ser ut som att den hade blivit en riktig dyrgrip :)

Anmäl
2014-03-31 11:09 #5 av: rolnor

Helt OK elda stearinljus men man ska inte tro att man räddar jorden från klimatpåverkan!

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2014-03-31 12:07 #6 av: missan9

Ja nu ska man inte äta kött. Det sägs så mycket hela tiden! Vem kan man lita på i samanhanget känner jag. Snart ska vi inte äta eller göra någonting alls känns det som. Sjukt det hela. Vart ska allt bärka hän senast idag på DN.se står det om den globala uppvärmingen och klimatförändringarna att alla kommer drabbas ändå verkar man inte göra något åt saken tänker jag. Jag tycker vi är på väg mot jordens undergång så det kanske ändå är bara att köra så det ryker hela tiden. Jag vet inte. Mitt mörka sinne har lagt sig och orkar inte längre heller snart är det någon mening alls att kämpa men det här har jag sagt förut så jag återupprepar mig hela tiden och ska ändra kurs och bli mer hel som människa i det jag gör och tänker osv.istället om jag kan. Ha en bra dag! :)

Anmäl
2014-03-31 13:13 #7 av: rolnor

Jag tycker att man får äta kött, köra bil, bränna keramik med el från icke förnyelsebara källor, flyga på semester etc. MEN, man ska inte gå omkring och tro att man är miljövän, det är självbedrägeri.

Ha en fin dag du också missan!

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.