Videoklipp

lera på elementen i ugnen

2014-05-27 06:59 #0 av: annadrejar

Hej.
Är det farligt för elementen i ugnen att brännas då det är lera på dem? Såg inte att jag skvätt lite Ler vatten på en liten del av en elementfjäder. Är nu orolig att jag förstört ugnen.
Tacksam för svar

Anmäl
2014-05-28 08:38 #1 av: Ride84XL

Det är väl lungt om det bara är lervatten som skvätt - det vor ju värre om lera hamnat på elementet under själva bränningen (t ex nån överbränd pryl som "säckar ihop"). Men det kan ju va bra att torka bort så leran inte riskerar smälta och fastna på tråden när ugnen kommer upp i temp sen - för då kan ju ställa till det om man har otur (t ex genom lokal överhettning som kan få tråden att brinna av - det kan försämra trådens värmeavgivning)

Anmäl
2014-05-28 08:48 #2 av: Ride84XL

Ok - läste fel. Den var ju redan körd - men om det inte är mycket lera så är det nog inget att oroa sig för. Själva ugnen tar inte skada. Har man riktig otur får man byta elementet - men det lär mest troligt lär det inte va något problem alls. Jag hade ett element som brann pga lokal överhettning, men då var det en rätt stor klump eldfast bruk som tråden gick igenom.

Anmäl
2014-05-29 15:09 #3 av: LenaR

Det borde väl gå att tvätta bort även om leran blivit keramik?

Som Ride säger, absolut ingen fara för ugnen, utan bara möjligtvis för slingan. Hur ser det ut nu efter bränning?

Anmäl
2014-05-30 08:00 #4 av: annadrejar

Tack för svar.
Det ser bra ut. Temperaturen verkar inte vara ändrad.
Delar ugnen med andra och det värsta är ifall man skulle förstöra för dem.
Ska hålla koll på elementen.
/Anna

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.