Kurser och utbildningar

Har du gjort något kul/lärorikt i sommar

2014-08-18 11:45 #0 av: Ulla

Själv är jag väldigt nöjd med sommaren, och då menar jag inte bara det fina vädret. Först var jag på vårt eget roliga och lärorika keramiksymposium i Leksand. Det har jag tidigare visat bilder ifrån i en särskild tråd, så det berättar jag inte om här.

Det andra jag varit på är en kurs i avancerad drejning hos Steven Jones i Karlstad. Också den både rolig och lärorik. Eftersom vi bara var sex deltagare så blev ingen bortglömd utan alla fick den hjälp vi ville ha av Steven. På kvällarna gemensam middag och trevligt sällskap med likasinnade. Och allt i en härlig miljö. Tänk att gå ner till sjön efter arbetsdagens slut och skölja av sig all lera. Jag förstår verkligen dem som återkommer år efter år för att gå denna kurs som jag hittade genom kurstråden här på keramiksajten. (kommentar #16)

På bilden: Det är tidig morgon före  frukost. Anna skissar av den härliga miljön runt verkstaden.

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2014-08-18 17:52 #1 av: Ulla

När jag började närma mig Karlstad och kursen, så upptäckte jag att jag hade gott om tid och bestämde mig för att besöka detta ställe. Tyvärr var ingen hemma, Eftersom jag inte lämnade någon hälsning så får jag väl nöja mig med ett bildbevis istället.

Hej L.A.E! Synd att ni inte var hemma! LedsenGlad

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2014-08-19 13:27 #2 av: abbis

och mig åkte du oxå förbi....Skämtar

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2014-08-19 14:40 #3 av: Solhem

Jag har varit på Capellagården och bränt raku. Fantastisk miljö och många trevliga människor. Och lärorikt. Kuben på bilden sprack i fogen men är inte så du ihopsnörad heller.

Anmäl
2014-08-19 19:22 #4 av: abbis

Hur många timmar / dagar va kursen Ulla?

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2014-08-19 19:41 #5 av: Ulla

Fem hela arbetsdagar + ev ankomst och avresedag. Jag kom dit på söndag em och åkte hem fredag kväll.  Andra stannade en natt till.

Nästa gång jag åker åt det hållet ska jag titta in hos dig, abbis. Tänkte inte på att det var på vägen.

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2014-08-19 23:06 #6 av: abbis

Skämtar

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2014-08-20 21:15 #7 av: [davidskeramik]

Jag har ägnat en stor del av sommaren åt att kavla kannor, cylinderformer samt uppläggningsfat mm. För mig väldigt lärorikt och roligt och något jag kommer fortsätta med.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.