Bränning av keramik

Fel på automatiken??

2014-10-16 15:24 #0 av: keramikdrömmen

körde en stengodsglassyr och allt funkade fint sedan skulle jag starta en dekalbränning då visar displayen fel och piper  1300 grader och att det är diff fel max differens mellan beräknad och verklig temperatur är överskriden, Ugnen kan inte följa med i den temperaturhöjning som automatiken beodrar eventuellt kan en säkring vara trasig(går på två faser) men har kollat och säkringarna är hela och ser inget annat som kan va fe,l men nu ser man inte vad det står på displayen  men det piper när man trycker på knapparna så han larmar fortfarande för fel/ och om man drar ur strömmen och trycker tillbaka den så lyser det till i displayen så den är ju inte trasig så!  Någon som vet eller har något förslag på vad jag kan kolla ??Automatiken är en cerama G9000 och ugnen en Skutt automatic  65liter

Anmäl
2014-10-17 00:55 #1 av: Bosse Cebex Gbg

Hej,

Det framgår ganska tydligt att felet inte är orsakat av någon yttre faktor, utan att problemet sitter i mikroprocessordelen (ganska ovanligt).    Det är m.a.o. ingen ide att du själv försöker göra något åt det.   Ring den återförsäljare som sålt utrustningen, så borde du få hjälp.  Har du köpt ugnen privat, ring din närmaste Cerama-återförsäljare. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.