Om Keramik iFokus

Rakubränning

2014-11-10 22:16 #0 av: bittedahlkild

Jag har ett stort problem! När jag kör gasolbrännaren till raku ugnen, så slår den bakut ibland (baktänder). Jag blir inte klok på vad det är som gör det, är brännaren för nära hålet eller för långt ifrån hålet.  Dessutom så tappar den trycket och isbildning på gasoltuben. Hoppas på svar. mvh Bitte

Anmäl
2014-11-11 11:49 #1 av: Marang

Kanske finns fler metoder att undvika isbildning på gastuben, men jag har alltid sänkt ner tuben i hett vatten. Fungerar fint. Kan dock vara lite problem när gasen går åt.  Tuben lättar i vattnet . Då måste man se till att få ner den.  Har kärlet några slags handtag är det lätt att lösa. Om inte får man visa att man är kreativ keramiker. Lycka till.

Anmäl
2014-11-11 14:18 #2 av: Ulla

Vad gäller ditt andra problem undrar jag om du får för högt tryck inne i rakuugnen? Testa att tex lätta pyttelitet på locket eller liknande. Eller kanske dra av på lågan om den är väldigt kraftig.

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.