Bränning av keramik

Sprickor

2015-03-06 12:49 #0 av: Solhem

Glad i hågen öppnar jag ugnen och får se mina fågelbad med stora sprickor i botten. Vad kan det bero på? Jag har inte varit med om det tidigare. Det är stengods, engoberat och glaserat, bränt i 1265 grader. Blir det spänningar när "blomman" är drejad i samma stycke, eller vad?

Anmäl
2015-03-07 10:55 #1 av: [qwertyu]

Torkning bränd för tidigt! Eller vad man ibland glömmer är överbearbetning av leran kan ge sprickor man svampar och tillför fukt när sakerna redan är torkade... det är endast du själv som kan komma på vad felet är!!

Anmäl
2015-03-11 22:04 #2 av: LenaR

Blev det extra ojämn tjocklek av blomman i botten kanske? Hur är tjockleken i botten jämfört med vägg? Det blir lättare spänningar när man drejar två väggar, och det tror jag beror antingen på skillnad i godstjocklek eller att man inte kommer åt att arbeta botten som vanligt.

Ibland har man otur helt enkelt. Om det brukar gå bra med fågelbad och det bara var den här gången det gick åt skogen, då kanske det bara är att jobba vidare.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.