Glasyrer/glasering

Minikompressor 4bar Glasering ?

2015-10-16 01:27 #0 av: [Keramik Mats]

HEJ! Är inte detta perfekt för att sprutglasera? Hur många Bar behövs? Kommer den klara engober också? 

Anmäl
2015-10-18 12:06 #1 av: stefanandersson

Hej mats! Jag tror den har för liten avgiven luftmängd men jag har också gått i tankarna. Skulle vara skönt med en tystare typ an kompressor i verkstäderna.

om du kollar upp hur stor luftmängd (l/min) som din spruta behöver – kanske att det är mindre än 23l/min. Testar du hör jag gärna en rapport :)

Anmäl
2015-10-20 11:23 #2 av: Kebnekaise

På tok för liten och klen. Trycket 4 bar är OK, men det minskar med efterföljande slang och regulator. Men du använder sällan mer än 3 bar. Det som krävs är en bra fri luftmängd (>100L/min med marginal) och gärna en tank (25-50L) som gör att kompressorn inte behöver gå hela tiden. Det står ju också i annonsen att den är lämplig för airbrush, vilket kräver ytterst liten luftängd, Ställ kompressorn i ett annat rum så blir det tystare. Jag köpte själv för 42 år sedan en liknande kompressor i min okunskap - kunde inte spruta glasyr med den. Glasyr är ju oftast ett ganska tjockflytande medium. Givetvis sätter du en eller två regulatorer efter kompressorn för att kunna reglera trycket. Helst 2 (jag har 4) då du också kan spruta 2 glasyrer på varandra, vilket ska ske med kort mellanrum, och de två glasyrerna kanske kräver olika tryck.

Anmäl
2015-10-20 23:59 #3 av: [Keramik Mats]

Hade ingen aning om luftmängd/ min, det var ju synd annars hade den varit perfekt!

Vi hyr i en källare och grannen över klagar på sådana ljud, så att ställa den i ett annat rum hade inte hjälpt tyvärr.

Går det att bygga in den i någon insoleringsbox må tro?

Anmäl
2015-10-20 23:59 #4 av: [Keramik Mats]

(Det vill säga den stora kompressorn vi har nu)

Anmäl
2015-10-21 04:35 #5 av: Ride84XL

Det går ju. Men kompressorn måste ju ha kylning (annars blir den överhettad). Så man får förmodligen utrusta boxen med nån form av till och frånluftskanaler som är utformade som "ljudfälla". Sen en fläkt för att få luftgenomströmning.

Anmäl
2015-10-22 09:33 #6 av: stefanandersson

#4: Vi har en låda på skolan jag jobbar. Mitt råd är att köpa isolerskivor för bilar eller högtalare billigt och klär en låda invändigt. Ställ lådan på gummitassar. 

Om jag ville vara effektiv hade jag åkt till Biltema och köpt allt, skippat att göra den i trä och sett om det inte finns någon stadig plastlåda (eller kanske två stycken i varandra). Den vi har på skolan har bara två hål (ca 6cm i diameter vardera) en uppe och en nere för att skapa cirkulation nog. De har en liten skiljevägg till sig som en ljudfälla (som Ride84XL) beskrev det. Ha uppsikt så den inte behöver mer cirkulation!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.