Bränning av keramik

Skröjat fyle

2015-11-02 23:00 #0 av: karmun

Har nu skröjbränt min första fyleleraugn (skumt ord..😉).
Efter att ha läst en del här på forumet om att bränna Fyleleran högt och med lång utjämning skapade jag ett program med 1000 grader som topptemp och 30 min utjämning. Allt gick bra men godset ser på vissa ställen grå/vitt ut..?

Någon erfaren med teorier om vad det kan bero på..?
Man vill ju så gärna förstå och lära sig..😊

Anmäl
2015-11-03 14:21 #1 av: stefanandersson

Så där ser det ut. Det är salter och annat vattenlösliga som kommit fram under torkningen och är synligt efter skröj. Inget fel utan helt i sin ordning. (Vissa av oss förlitar sig tom.  på detta för att ge god grund för vackra bränningar)

Beroende på hur du torkar kommer detta fenomen vara olika synligt. Hertha Hillfons lergodsskulpturer har många gånger detta kvar. Jag tänker mig att hon låtit dom torka så långsamt hon kunnat under lager av tyg.

Anmäl
2015-11-03 21:57 #2 av: karmun

Ååå TACK Stefan! Va skönt att allt är i sin ordning!😊👍
Jag brukar säga att jag är lite extrem och torkar gärna saker extra länge och försiktigt under olika lager av plast..! 😁 kanske inte så konstigt då att det är lite "mjölkigt"..? ☺️

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.