Om Keramik iFokus

Lyktor gick sönder vid glasyrbränning

2015-11-30 21:34 #0 av: Cattismaria

Kan nån hjälpa mig? 4 av 12 lyktor gick sönder vid glasyrbränning. Det ser ut som nån hackat på kanterna, de var släta och fina från början och glasyren hade runnit ner och bildat en ring på sättplattan. Jag har använt glasyren förut utan problem, jag använder stengodslera och glasyrbränner i 1250 grader. Hoppas ni kan hjälpa mig få reda på vad som hänt.

Anmäl
2015-12-01 09:46 #1 av: agraff

Oj, jag skulle tro att glasyren legat lite tjockt och att du inte torkat av runt botten så att glasyren nu runnit ner på sättplattan. När man drejar exempelvis en liten ljuslykta kan det vara bra att redan vid beskickningen göra ett stopp för glasyren genom att svarva av lite i kanten längst ut.

Ett tips till dig som nybörjare är att kolla in hur olika keramiker löser detta på olika sätt. Lyft på muggar och mindre föremål som du kanske har hemma i skåpen eller hittar i andra sammanhang och kolla undersidan....:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.