Utrustning och verkstad

Knasigt fel på ny ugn .

2016-11-04 08:00 #0 av: Ulla

För ett par år sedan köpte vi en mindre keramikugn till vår verkstad i Akalla By. Ganska snart började ett av elementen att hänga ner, trots att vi inte använde ugnen särskilt ofta. Inte förrän nyligen upptäckte vi att det berodde på att en av stenarna var uppochnedvänd. Istället för att ligga i en ficka så ligger elementet på ett sluttande plan. Det är svårt att se på fotot, och nästan lika svårt att se när man tittar ner i ugnen. Vi har naturligtvis reklamerat felet och väntar på att höra från tillverkaren. Det är ju fortfarande tid kvar på garantin, så det borde inte vara något problem. Innan problemet är löst så vill vi inte gärna använda ugnen utan klarar oss ändå. Vi vill ju få felet åtgärdat, annars kommer vi säkert att få större  problem längre fram.

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2016-11-05 22:32 #1 av: rolnor

Blir nog en del jobb bygga om ugnen, kanske kan ni få en helt ny?

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2016-11-05 22:35 #2 av: Ulla

Det skulle vara det bästa. Man kan säkert fixa det själv så att den funkar, men det blir antagligen ganska fult. Om man skulle tänka sig att vi behöver sälja den så minskar nog värdet ganska mycket om den ser skadad ut.

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2016-11-05 23:00 #3 av: Bosse Cebex Gbg

En riktig dundertabbe.....men att den som sedan monterade elementen inte reagerade på felet, gör det hela ännu konstigare.....monteringen måste ju ha känts kolossalt bakvänd.....och ändå....  

Jag röstar för en ny ugn....!

Ler

Anmäl
2016-11-05 23:19 #4 av: Ulla

Ja, den som monterade elementen borde ju ha märkt felet. Jättekonstigt att bara låta det vara.

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.