Bilder på keramik

Misslyckat

2016-12-10 09:33 #0 av: Ulla

Full av förväntan öppnar man ugnen. Det känns som julafton. Vad kan finnas i paketet den här gången? Någon gång blir man glatt överraskad, allting ser fantastiskt ut, men för det mesta är det väl litet blandat. Många bra saker men också alltid något misslyckat.

Den här lilla muggen är riktigt ful. På alla möjliga sätt, inte bara den krypande glasyren. Jag passar på att visa den innan jag hunnit skicka den till keramikhimlen. (På sätt och vis är den ändå lyckad, för jag lärde mig en massa på kuppen. Men det är en annan historia.)

Törs du lägga upp en bild på något misslyckat?

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2016-12-10 22:35 #1 av: rolnor

Jag hittade en hel låda med usel keramik, tjockväggigt och misslyckat i källaren, tänkte "är jag en sån sopa?" Och det är jag ibland, tydligen...

Anmäl
2016-12-11 21:36 #2 av: SkansensKrukmakeri

Misslyckanden är en del i utvecklingen och mycket lärorikt, om än kostsamt ibland, Alla har vi väl gjort mer eller mindre fulländade verk  sen starten. Bytte termoelement i mellanugnen för ett tag sedan. Tänkte att det är bara att tuta och köra, men nejdå, kalibrering behövdes, glasyren kokade, sextio portionsskålar åt h-vete! Det viktiga är ödmjukhet och  att reflektera, så att man faktiskt går framåt! 

Anmäl
2016-12-20 22:16 #3 av: rodicae

SkrattarSkönt att det händer dig också, Ulla! Jag skulle säga att 75% av det jag gör bedömer jag som misslyckat när det kommer ut. Inte alls som jag tänkt mig.

Anmäl
2016-12-20 22:48 #4 av: Ulla

Ja, en del som man gör är riktigt dåligt. Men att det inte alls blir som man väntat sig behöver inte alltid betyda att det är misslyckat, bara att det inte stämmer med bilden man har i sitt huvud. Glad

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.