Annonser - köp, sälj, verkstad mm

Specialbeställa rabarberkruka och jordfabrik

2017-02-27 12:19 #0 av: JuliaUtter

Hej! Jag har precis fått en kolonilott och har kollat upp olika smarta skologiska odlingsknep som finns i olika länder. Jag har snubblat över engelska "Rhubarb forcers", vilket  är terracottaklockor med lock i toppen, som man sätter över rabarbern tidigt på våren, så att den utvecklas snabbare. En annan sak jag fastnat för är ett indiskt efterkomposteringskärl, kallat Leave It Pot, som skulle vara ypperligt som jordfabrik när man bokashikomposterar. Det verkar egentligen är som en stor keramikurna (40 liter kanske ) med några ventileringshål (vilket inte är så nödvändigt egentligen) och lock.

Är det någon här som har tillverkat något liknande eller vet någon som gör det? 

Julia   

Anmäl
2017-02-27 13:17 #1 av: Solhem

Hej, jag har gjort och gör rabarberdrivare. Fantastiskt goda rabarber blir det, och snyggt i rabarberlandet blir det också.
(Det kan finnas någon kvar på Lövstabruks trädgård.)

Anmäl
2017-03-01 14:43 #2 av: JuliaUtter

Tack, Solhem!

Jag ska åka till Lövstabruks trädgård så fort de öppnar för säsongen - bra tips! Och kul att du har egen erfarenhet av att använda rabarberdrivarna! :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.