Utrustning och verkstad

Kartong att packa i

2017-09-01 11:40 #0 av: hammerdahl

Hej!

Behöver tips från någon som botaniserat under längre tid i kartongdjungeln än vad jag har gjort. Jag vill beställa kartonger att skicka min keramik i och vill veta vilket företag som är bäst i pris och kvalitet. Har ni några tips? :)

Anmäl
2017-09-01 12:03 #1 av: tlover

Vill du ha tunn kartong för att "finförpacka" som du sen packar i annan kartong eller vill du ha en kartong att skicka direkt i?

Många packeteringsföretag skickar prover om man vill, jag använder mig av rajapack just nu, mest för deras super kundtjänst men har funderat på att köpa vissa varianter från pack och plock också. Från båda har jag fått prov när jag undrar om en annan produkt än den jag har.

Jag är inte keramiker men skickar då och då keramik och glas från min tebutik (typ tekannor osv) och det har då alltid hållit hittills trots att det är postnord

Black friday rea i tebutiken: 10% rabatt på allt el ge vidare,
15% rabatt på bland annat matcha, 20% rabatt på yerba mate och inte mindre än 30% på provpåsar

Anmäl
2017-09-04 16:27 #2 av: kajsa_h

Jag skickar en hel del keramik (ca 1-2 pkt i veckan) och försöker i möjligaste mån återbruka kartonger. Är de lite fula eller med klistermärken så slår jag in dem med ett lager presentpapper. Bästa kartongerna hittar man på systembolaget -stadiga och ofta snygga också.

Anmäl
2017-09-04 17:19 #3 av: nyburgaren

Jag älskar återbruk.. Där jag jobbar finns flera butiker som får varor alla dagar, kartonger i alla storlekar och kvaliteer. dubbelwell tex. bra när det ska skickas utomlands.. Hör av dig till ngn eller några butiker så slipper dom jobbet med att slänga dom....Glad

Anmäl
2017-09-05 13:01 #4 av: hammerdahl

Jag har återbrukat kartonger fram tills nu men tänkte att det kändes lite fult när de kommer till kunderna - men presentpapper var ju en bra idé. Det enda som  blir problematiskt med att återbruka är att jag måste leta kartonger hela tiden, vilket i och för sig kanske kan gå för sig. Men det vore skönt att slippa det. 

Tack för tipsen allihop! Ska höra av mig till företagen som @tlover skrev om. 

Anmäl
2017-09-12 11:43 #5 av: stefanandersson

jag beställer från pack och plock. Levererar snabbt och man kan få packtejp i papp. Det dyra är framförallt arbetstiden i packningen så jag funderar inte så mycket på kartongkostnaden (det är utan tvekan den tråkigaste delen av mitt arbete att packa paket Förskräckt)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.