Bränning av keramik

Svartbränning på grill

2017-10-27 09:00 #0 av: laurelin

Hej alla, jag är lite sugen på att testa svartbränning igen (har gjort den en gång för länge sedan på en kurs). Jag bor i tätort, visserligen på kanten men dock i detaljplanerat område så jag misstänker att det inte är så populärt om jag börjar bygga en stor brasa på marken så jag tänkte att man borde kunna använda grillen som eldstad i alla fall som test? Jag får ju inte plats med stora grejer men smycken och någon liten ljuslykta skulle kunna vara lagom testobjekt... blir jag supernöjd med resultatet får jag hitta en annan lösning för att kunna öka volymen. 

Jag tänker mig en metallbehållare fylld med alster och halm, som läggs på grillen som eldas på rejält med kol och/eller ved under några timmar. Vad tror ni, kan det funka?

Anmäl
2017-10-27 14:57 #1 av: Ulla

Du får testa! Har bara provat svartbränna några få gånger, och då eldade vi runt ett oljefat. Det blev nog betydligt varmare där. Jag gjorde en gång ett försök att svartbränna i en kastrull i en tunna, men det gick inte så bra. Länk

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2017-10-28 11:30 #2 av: Giema

Hej Laurelin! Kan glädja dig med att det fungerar utmärkt att göra så i en grill! Och det luktar ju inte illa utan bara som en vanlig vedbrasa.

Anmäl
2017-10-28 12:29 #3 av: loislane

Jag brukar svartbränna på grillen. funkar fint!

Anmäl
2017-11-16 15:28 #4 av: laurelin

Tack för era svar! Det kommer definitivt bli ett experiment inom kort :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.