Keramikugnar

Trasigt element i CF Ugn

2017-11-30 20:50 #0 av: KosterH

Vi har en beg äldre CF ugn som inte längre slår av och går in i Temp utjämningsfasen. När vi öppnar ser via att värmeelementet är av och att det eldfasta teglet som håller elementet på plats rasat o är trasigt. Går detta att laga själv? Köper man färdiga tegelstycken o murar fast? Antar att hela elementslingan ska bytas. Görs det utifrån?

Anmäl
2017-12-01 08:32 #1 av: Bildnettan

Jag och vaktmästaren har bara snurrat ihop värmeelementen tills vidare och det har fungerat. Nya är på väg men till de kommer så fungerar detta.

Anmäl
2017-12-01 16:03 #2 av: Bosse Cebex Gbg

I samband med elementbytet, stick in en porslinsstav (steatitstav) i spiralen (se skissen),  så undviker du att tråden ger sig iväg igen....   Det är det enklaste sättet att hantera en sådan här tegelskada.   Staven kan du beställa samtidigt som det nya elementet.

När/om du beställer ett nytt element, kolla noga på ugnens typskylt, om din ugns beteckning är CF eller CFT  (det är olika modeller), samt förstås siffran (literantalet) efter beteckningen.  Du måste också ange VAR i ugnen elementet sitter (de är olika, på de olika platserna).

Anmäl
2017-12-05 18:27 #3 av: KosterH

Tack för svar. Vi undrar oxå om att byta teglet i väggen? Är det färdiga element eller kan vi be en murarvän ordna med skivor av vermiculit?
Är det någon som provat att svetsa ihop värmeelementen.
Eller så köper vi nytt?
Igen tacksam för svar.

Anmäl
2017-12-06 00:12 #4 av: Bosse Cebex Gbg

Om du "fixar" elementet med en steatitstav enligt  skissen,  behöver du inte reparera teglet. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.