Utrustning och verkstad

Dreskiva

2017-12-10 19:07 #0 av: Oxenblue

Lyckats trampa på fotpedalens sladd när jag skulle flytta drejskivan med följd att fästet gick sönder, försökt montera fast bef delar igen men satte nog de 4 piggarna fel med följd att säkringen i galleri och korridor gick, ändrade det till rätt men skivtallriken snurrar ändå inte, finns det en intern säkring i drejskivan som löst ut och som kan bytas? hur gör man isåfall (gäller en RK 3E skiva) eller det är värre med en kortslutning som brännt motorn? 

Anmäl
2017-12-12 10:30 #1 av: Ingvar.B

Hej. Om kontakten är trasig. får du byta hela kabeln från fotpedalen. Den är komplett med kontakt och allt.  I fotpedalen sitter det en potentiometer,  som kan ha bränt sönder och måste då bytas.  Har du otur, kan dessutom en del komponenter bränt sönder på kretskortet som sitter i drejskivan. Det är lite klurigt att byta potentiometer, då den måste ställas in exakt när den monteras., annars startar inte drejskivan.

Anmäl
2017-12-12 23:13 #2 av: Oxenblue

Hej o tack för svar, ja det låter lite jobbigt/klurigt att fixa, vet du vem vänder man sig till ang detta? (köpt skivan på Cebex)

Anmäl
2017-12-14 13:07 #3 av: Oxenblue

Hej, bifogar lite bilder om det kan hjälpa till för att lösa problemet, kan inte se någon glas-säkring och det ser inte uta att ha brännt någonstans..? Cebex har inte hört av sig... skickat ett mail till Thore Lundqvist, fn så står skivan hos lokala El-firman så får vi se, Bosse har du något tips? 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.