Annons:
Etikettkeramikugnar
Läst 868 ggr
keramikaela
7/25/18, 9:13 AM

Toppmatad eller frontmatad ugn?

Jag kommer bla jobba med lergods o då också stilts. Ni som jobbar med stilts, är det svårt att sätta dom om man har en toppmatad ugn?

  • Redigerat 9/10/20, 4:37 PM av Ulla
Annons:
Bo§e
7/25/18, 7:50 PM
#1

Här brukar det råda delade åsikter, eller åtminstone tveksamhet..   Somliga föredrar att sätta ugnen "framifrån",  som man lastar i och ur  kylskåpet,   medan andra uppskattar att slippa lyfta tunga plattor på rak arm, och att kunna se sättningen uppifrån (ha bra koll på avstånden), osv….

Ulla
7/26/18, 8:39 AM
#2

Jag tycker att det alltid är lättare att sätta en toppmatad ugn. Trodde att det skulle vara sämre för ryggen ända tills vi köpte en toppmatad till vår verkstad och det visade sig vara tvärtom. Men så är jag ganska kort. Det kanske påverkar. 🙂

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

Bo§e
7/26/18, 2:21 PM
#3

#2:    Ja, det upplever nog de flesta, när man väl skaffat en toppmatad ugn….🙂

keramikaela
7/26/20, 4:56 PM
#4

Hej! Min fråga handlade om det är svårt att få stiltsen (trefötter som man sätter under lergodset för att det inte ska fastna i plattorna) på plats när man använder toppmatad ugn. Har någon någon erfarenhet utav det?

ler
7/26/20, 6:39 PM
#5

Det är lika lätt eller svårt. Man ser ju inte från alla håll varken i toppmatad eller frontmatad. Så det är bara övning, man känner ganska bra om det hamnat riktigt eller inte.

Upp till toppen
Annons: