Om Keramik iFokus

Instument

2018-12-17 21:47 #0 av: Janne Westerberg

Har ett instrument SPS-1 från uterm ca: 30 år gammalt slår av vid 1100 grader vid glasyrugn då jag vill upp till 1250 grader. Får trycka på reset knappen för att pressa upp den till topptemperatur hela tiden. Vad är felet funkar som det ska upp till 1100 grader. ?

Anmäl
2018-12-17 23:21 #1 av: Bosse Cebex Gbg

Det finns flera tänkbara förklaringar,  men problemet skulle kunna bero på att SPS-1-styrningen känner av att temperaturen stiger för långsamt, och därför stänger av.  Därefter "tvingas" temperaturen upp litet till när du trycker "reset",  tills samma sak händer igen efter ett tag, osv.....    

( Andra styrningar brukar visa en felkod i displayen när detta händer, men jag känner inte till SPS-1...visas någon felkod...?  )

Orsaken till den dåliga orken skulle kunna vara att en säkring gått,  slitna element,  elementavbrott,  eller spänningsfall på elnätet.   I sådana fall är det vanligt att ugnar "kroknar" just kring 1100°C.   Därav mina funderingar.

Som sagt, en spekulation, men detta skulle kunna vara orsaken.....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.