Keramikugnar

Köpa ny ugn

2018-12-20 10:04 #0 av: Mia Sjösten

Nu börjar det bli dax att köpa ny ugn. Valet beror delvis på amperestorleken i huset och därmed om ledningen som går till verkstan klarar en uppgradering. Har tittat å Rhode, Kittec och numer Skutt. Sedan har dom ju olika inbördes modellbeteckningar som rör till det (ju mer jag läser desto snurrigare blir jag🙄)...Ugnen bör vara 200-250 liter, toppmatad och så djup som möjligt. Vilket märke (och modell) skulle ni rekommendera?
God jul och tack på förhand.

Anmäl
2018-12-20 17:29 #1 av: Ramptanten

Hej.  Håller precis på att "bränna" in min nya fina ROHDE TE 150 MCC+.
Något för liten för dig, men verkar vara en väldans bra ugn, och den finns i större modellar. Bara det att man kan plocka ner den i delar för transport gjorde valet lätt.
Hade aldrig kunnat få in något annat i den källarlokalen med smala dörrar och brant trappa. Men nu är den på plats och snart kan jag köra en skröjbränning.

Anmäl
2018-12-20 17:48 #2 av: lotilda

Jag har precis köpt ugn nummer två av Uterm i Kolmården. Kolla med dem. Den jag valde hade två olika mått, antingen bred och inte så djup, som jag valde, men fanns i samma liter något djupare och smalare

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.