Keramikugnar

Byta värmeslingor

2018-12-25 14:22 #0 av: Si Sabina

Hej :-)

Jag har en liten Rohde ugn (  köptes begagnad) som behöver nya värmeslingor, finns det någon som har tips på var jag köper nya och hur jag byter ut, tänkte passa på att byta ut några av stenarna samtidigt.

Är alldeles nybörjare som ugn ägare och tar tacksamt emot alla råd :-)

Si Sabina

Anmäl
2018-12-25 20:25 #1 av: rolnor

Dom här säljer Rohde och kan kanske hjälpa dej:

http://brannpunkt.se

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Anmäl
2018-12-26 10:19 #2 av: Ulla

Håkan hos Seemann i Stockholm har flera gånger lindat element åt oss till vår gamla Skandiaugn. Däremot har vi själva monterat dem. Elementen är olika så det gäller att vara noga med att placera dem på rätt plats.

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2018-12-27 22:55 #3 av: Roderveld

Rekommenderar Uterm utanför Norrköping! Tillverkar spiraler efter dina önskemål och med en fantastisk support. Mkt rimliga priser och seriös rakt igenom!!!
Dessutom är han trevlig också...😊👍

Anmäl
2018-12-29 23:24 #4 av: Si Sabina

Tack för tipsen :-)

Anmäl
2018-12-30 10:21 #5 av: AnnaLow

Jag har precis beställt nya element från Rohde via Brännpunkt. Kanske inte den billigaste lösningen men de hade på lager och skickade direkt från Tyskland en timme efter att jag hörde av mig. De ska komma på onsdag och sedan ska jag ge mig på mitt första elementbyte. Jag kan dokumentera lite och kommer säkerligen att posta tusen frågor här medan jag håller på :-D

Anmäl
2018-12-30 10:52 #6 av: Bosse Cebex Gbg

Här kommer några tips till "förstagångsbytaren":

1.   Många ugnar (men inte alla) har olika element på olika platser (som Ulla nämner i #2 ).  I sådana fall är elementen numrerade. Kolla etiketten som brukar sitta på varje element.   Normalt brukar "nr 1" vara "överst", osv osv, men kolla för säkerhets skull detta med leverantören, så att elementen verkligen hamnar rätt.

2.   Det kan vara en bra idé att byta ett element i taget, och inte ivrigt plocka ut alla gamla element på en gång.  På så vis undviker man alla dessa lösa tampar, och därmed också risken  för felkoppling (vilket inte är alldeles ovanligt...)

3:   Dra åt elementklämmorna riktigt hårt...!    Kör några bränningar, och försök sedan dra åt klämmorna litet till, om det går.  Nya element kan ibland "släppa taget" vid klämmorna, och det är retligt om något element brinner av vid klämman, helt i onödan....   Att efterdra element är viktigt.

Anmäl
2018-12-30 15:04 #7 av: AnnaLow

Tack, Bosse! Detta ska bli väldigt roligt och bra att lära sig!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.