Kurser och utbildningar

Se hit! Jag vill bli lärling hos dig!

2019-01-28 12:17 #0 av: yasminkeramik

Hej! 

Arbetar du som keramiker? Skulle du kunna tänka dig ta emot en lärling under 2 års tid (Hantverksakademin)?

Här kommer en kort presentation av mig! Ler 
Jag heter Yasmin, 26 år och har rötter från Island och  Marocko, vars keramiska historia fascinerat mig sedan barnsben. 
Har ett stort brinnande egenintresse för lerans kvalitéer som startade under en kurs  i Levande verkstadsmetodik HT 2015.  
Under våren 2016 arbetade jag med barn och ägnade kvällarna åt att åka till Gustavsberg för att låna drejskivor. 

Jag blev så pass trollbunden av  leran och alla andra material vi arbetat i under kursen så att jag bestämde mig för att söka den två åriga Levande Verkstadspedagog utbildningen som startade HT.16.
Jag fördjupade mig under projektveckor, arbetade med leran under kvällstid och frågade ut läraren i keramik så fort jag fick chansen. 

Så, nu är jag examinerad och arbetar som Levande verkstadspedagog i en förskoleklass där jag är ansvarig för utvecklande av skapande verksamheten, men mina tankar är kvar i lerans värld. Jag sträcker nu ut en hand för att se om det finns verksamma keramiker som kan tänka sig att ha lilla mig till lärling. 

Jag svarar gärna på mer frågor angående personliga egenskaper och meriter privat. 

Ser fram emot att höra från er! 
Yasmin.douib@gmail.com

Video för uppmärksamhet:
En liten rolig video när jag genomförde mitt första test på ett stort kärl. Stengods, ringlat och kavlade plattor, engobe och ristning. H:71 B:40 cm. (Max höjd på ugn...)
Anmäl
2019-01-28 20:51 #1 av: Ulla

Lycka till med att hitta en plats som lärling någonstans!

Sajtvärd för Keramik ifokus


Anmäl
2019-01-28 22:12 #2 av: ler

Du skal själv söka hos någon du tror kan ge dig det du vill ha, men att hitta praktikplats här i norden är nog inte det lättaste, betydligt lättare i Tyskland och andra länder på kontinenten. Önskar dig lycka till.

Anmäl
2019-01-28 23:10 #3 av: [SkansensKrukmakeri]

"Ler" har så rätt. Du måste ha totalfokus på vad du ska ha din lärlingsutbildning till, och vi är inte många här i landet som tar emot lärlingar. Dels på grund av ansvar och dels på grund av tid. Vi har tagit emot lärlingar från Hantverksakademin sedan 2013 och har ett mycket gott samarbete. Viktigt att veta är att Hantverksakademin är ett s.k. Yrkesuniversitet, (CSN- berättigat), du får alltså ett betyg efter avslutad utbildning och detta ställer naturligtvis en del krav på handledaren.  Utbildningen  leder i sin tur till möjlighet att ta ett gesällbrev efter ytterligare ett års praktik/yrkesutövning och då får du ditt slutgiltiga yrkesbevis. Det är dessvärre inte så många verkstäder som vill ansvara för detta hur skicklig man än själv är. Nu har vi redan en ny lärling hos oss inför hösten men fortsätt leta.  Lycka till!

PS. Formakademin i Lidköping har på gång en krukmakarutbildning....håll koll!!!

Anmäl
2019-01-29 14:32 #4 av: yasminkeramik

Tackar ödmjukt för era svar! 

Jag är medveten om att det är bättre att söka sig till en specifik plats, vilket jag naturligtvis också gör. Jag slänger ut så många krokar jag bara kan, såklart! 
Jag är även intresserad av att vara lärling på annan kontinent, men finner det svårt att hitta rätt kontaktuppgifter med undermåliga webbsajter etc.  

Jag letar vidare, och tack igen! 

Anmäl
2019-01-29 15:16 #5 av: ler

Vart vill du då helst komma till, Europa eller?

Anmäl
2019-01-29 17:16 #6 av: yasminkeramik

Ja, det har varit främst europa jag kollat på hittills.  Men det är inget hinder att ta mig längre om möjligheten finns, såklart! Bara kul. 

Har du några tips på andra platser? Vad har du för erfarenhet av lärlingsplatser? :) Spännande att höra från människor som är mer erfarna än en själv.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.