Forma och dekorera

Dekorera marmorerad keramik med raklödder

2019-02-16 09:06 #0 av: andrea_karlsson

Hej! jag har funderat på att testa dekorera min keramik med raklödder så att det blir marmorerat. Har någon av er någon erfarenhet av detta? Klicka på länken så ser ni en video av vad jag menar. 

https://www.instagram.com/p/BsDlk7tBKZy/

Jag undrar om man måste använda underglasyr eller om man kan blanda färgkropp med vatten istället? Vet ni om man bara kan skölja bort raklöddret? tänker att färgen borde sköljas av också då?

/Andrea

Anmäl
2019-02-18 01:00 #1 av: ler

Ja färgen borde ju sköljas av om den inte är blandad med något som inte är vattenlösligt. Men det verkar som en komplicerad och dyr metod för att uppnå ett väldigt simpelt resultat. Se hur mycket material som går till spillo utan grund. Skulle det inte vara lättare och i varje fall billigare och säkrare att använda marmorerad lera som finns färdig att köpa. Eller att marmorera med engober?

Anmäl
2019-02-18 06:05 #2 av: Bosse Cebex Gbg

Ja, engober är tacksamma för olika marmoreringsteknik.  Eller varför inte s.k. fjäderdekor (2 av bilderna), som var vanlig bl.a. hos krukmakarna i Bulgarien och närliggande områden.

Ler

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.