Keramikugnar

Vad är detta för ugn?

2019-05-19 15:11 #0 av: Sara sundstedt

Hej
Jag har fått en gammal ugn. Vad är detta?
Någon som vet?

Anmäl
2019-05-19 16:23 #1 av: Bosse Cebex Gbg

Ugnen ser inte ut att vara serietillverkad.   Kanske byggd av en händig privatperson eller någon mindre firma.  Till det yttre ser den i alla fall välgjord ut.   Eftersom här ligger några lösa kretskort och en till synes ny kontaktorbox m.m.   kan man misstänka att detta är ett "projekt" som aldrig blivit riktigt klart....dessutom ser ugnen (i alla fall till det yttre)  oanvänd ut. 

Och vi vet ingenting om dess egenskaper,  dvs effekt (kW),  effekt kontra volym (W/liter),   material i elementen osv osv....dvs vi vet inte vad ugnen är avsedd för från början.   Givarkabels färger tyder på att mätsystemet kan vara "Typ S"  eller "Typ R",  och mätsystemet måste  identiferas  "bortom allt tvivel", om man t.ex. skall ansluta en ny givare,  montera ny styrning,  eller göra något annat med styrsystemet över huvud taget.....  Här krävs kompetent  hjälp för att undvika att trilla i de vanliga "fällorna", och för att man inte skall spendera pengar i onödan....

Om du vill veta vad du har, och vad man kan/bör göra med ugnen, behöver du ett bra "bollplank".     Jag skickade dig nyss ett PM med en bra sådan kontakt. 

Ler

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.