Annons:
Etiketterglasyrerglasering
Läst 933 ggr
Myntethe
2019-09-16 10:16

Göra turkos glasyr mera tålig

Hej på er!

Jag är nyfiken på att testa en turkos glasyr kallat Val's Turqouise då jag har gerstley borate i lager:
Kalifältspat 36
Gerstley Borate 22
Kvarts 27
Krita 11
Dolomit 4

Kobberkarbonat 2
Bentonit 1
Kägla 5,5-8.

Jag har dock läst att den inte ska vara "food safe" och inte tål diskmaskin.
Har ni några förslag på hur jag ska ändra receptet för att göra den mera stabil?
Tacksam för all input!

Annons:
[rolnor]
2019-09-16 11:52
#1

Det är väl den höga Gerstleyborat halten som ställer till det, om du minskar den får du en helt annan glasyr utseendemässigt gissningsvis också högre smältpunkt så det är nog tufft tyvärr.

Upp till toppen
Annons: