Material - leror mm

Gjutform för HotPot glasfusing

2019-09-16 19:11 #0 av: Hannabenedikta

Hej
Jag undrar om någon har en idé om material jag skulle kunna använda för mitt projekt. Jag bränner just nu glas i en gjutform (gjutform utav brännbart gips) i min hotpot i min microvågsugn. Just nu måste jag göra en gjutform av gips för varje glas jag bränner, då gjutformen går i sönder efter bränning. Det är väldigt jobbigt och tidskrävande att göra en ny gipsform hela tiden och skulle därför vilja göra gjutformen i ett annat material som inte går i sönder. Finns det något material som går att avgjuta samt tål värmen i hotpot utan att smälta? Kanske något material som kräver högre temperaturer än glas innan det smälter? Någon som har en idé?

Tack
H

Anmäl
2019-09-16 20:00 #1 av: rolnor

Tror du kan behöva sånt här;

https://www.pmc.se/product/separator-for-att-pensla-ugnshylla-glasgjutform-eller-slumpingform

En form av t.ex. stengods eller porslin håller nog men kan kanske bränna fast annars tror jag.

Anmäl
2019-09-16 20:27 #2 av: Bosse Cebex Gbg

Vitt lergods går nog också bra.   Många "köpe-slumpingformar" är gjorda av det.   Blir förmodligen mindre spänningar i lergods än i stengods.   Men som #1 säger.....separator blir förstås nödvändigt.....

Anmäl
2019-09-18 21:26 #3 av: Hannabenedikta

Tack!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.