Glasyrer/glasering

Missfärgningsproblem med koppar

2019-10-21 12:39 #0 av: AnnieH

Jag använder ofta kopparsulfat och kopparoxis som dekor ovanpå vit glasyr.  Tyvärr har jag problem med att det blir missfärgningar om dessa föremål körs i diskmaskinen. Eller rättare sagt jag tror att det är något som händer i diskmaskinen. Jaghar också blandat koppar i tennglasyr och fått en fin ljus turkos färg men denna har tappat sin blankhet när den körts regelbundet i diskmaskinen. Jag har inte problem med det annars med den vita tennglasyr som jag oftast använder. Vet någon här vad som sker och om det kan avhjälpas? Här ser ni exempel på en skål som körts regelbundet i diskmaskinen och en som jag bara handdiskar.

Anmäl
2019-10-21 18:52 #1 av: rolnor

Oxiden lägger du på som slamma i vatten ovanpå glasyren, eller? Du bör nog blanda oxiden med glasyr innan du lägger på annars sitter det oxid ytligt som kan lösas upp. Resultatet blir dock inte detsamma tyvärr. Finns ju mycket olika tekniker för dekor som är vackert och ger en tålig yta, vill du använda din så blir det handdisk.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.