Keramikugnar

Avbrott p g a kontaktorn?

2019-12-04 08:23 #0 av: mamila

Har hamnat i verkstadstekniskt limbo: 

Har en liten Naber Top 45: Förra veckan surrade det till ett par sekunder och sedan förlorade automatiken kontakt med elementen. Ugnen stod då på 1040° och var på väg upp för glasyrbränning. Automatiken fungerar och ställer sig i samma programintervall som när den avbröt och den verkar vilja koppla till (hörs litet klickljud) men får inte kontakt med elementen. 

Kan det vara kontaktorn som slutat fungera? Bytte element nyligen och en bit av elementet sticker ut på baksidan (se bild: det sticker fram en elementsnodd i kanten på bilden, den ligger helt nära och kan ha kommit i kontakt med/nuddat kontaktorn. Kan det ha inverkat eller vad kan annars ha gått fel? Sitter det någon säkring i kontaktorn eller slits den och behöver bytas med åren?

Anmäl
2019-12-04 13:05 #1 av: NenneAhl

Hej! VARNING FARA FÖR LIVET!!!!

Ser bilden i mobilen så bara en liten bild? Sticker tråden genom metall ut på utsidan av ugnen???
Är det så illa så START ABSOLUT INTE ugnen igen, var glad att du lever. Kontakta en kunnig elektriker som får titta på det.

Anmäl
2019-12-04 16:05 #2 av: drejmia

Ja, HJÄLP!!!! Livsfarligt !! .
Sätt inte på ugnen igen!!!

Anmäl
2019-12-05 17:26 #3 av: Bosse Cebex Gbg

Undrar vad som hänt här....???    FörskräcktFörskräcktFörskräckt Gör ingenting förrän en kunnig person rett ut det hela.....

Men som svar på din fråga....ja, kontaktorer lever ett tufft liv och slits.......

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.