Annons:
Etiketterglasyrerglasering
Läst 658 ggr
Kickand
2020-06-05 22:14

apelsinskals -yta på vit stengodsglasyr

Hej!

Har köpt en vit blank glasyr hos Seemanns i Stockholm (BC 13). När jag öppnade ugnen har en del vit blank fin glasyr, annat har en yta som apelsinskal.  Vad kan det bero på? Visserligen var det ganska snyggt men inte det resultat jag förväntade mig. Är glasyren för tjock, eller behöver jag ha längre utjämning? Vi bränner till 1250 grader.
Har någon en aning om vad felet är? Tacksam för hjälp
/Kicki

Annons:
ler
2020-06-05 22:21
#1

Om något i ugnen blev bra och annat blev dåligt så undrar jag om du kan säga att det har stått på olika ställen i ugnen, kunde kanske tänka mig att det som stod längst upp blev bättre. Har det varit olika tjocklek på glasyren? Detta är intressant om det var i en och samma bränning. BC 13 är inte lika vanlig som BC 12, kanske du skulle prova den eller en annan vit.

ler
2020-06-05 23:21
#2

Jag kom att tänka på att BC 13 ju är en lergodsglasyr 980-1020

Bo§e
2020-06-05 23:24
#3

Var alla föremål gjorda i samma lera…?

Kickand
2020-06-06 13:16
#4

LERGODSGLASYR…..!??? Den är köpt som stengodsglasyr för bränning vid 1250. Förmodligen är glasyren för tjock. Det som var tunnare gods är ok, men de lite tjockare har "apelsinhud". När jag nu synar vårt glasyrprov lite närmare ser jag att det har en tendens till kratrar där det är dubbeldoppat. Jag provar att spä ut glasyren lite till. Tack & bock /Kicki

Upp till toppen
Annons: