apelsinskals -yta på vit stengodsglasyr
Hej!
Har köpt en vit blank glasyr hos Seemanns i Stockholm (BC 13). När jag öppnade ugnen har en del vit blank fin glasyr, annat har en yta som apelsinskal. Vad kan det bero på? Visserligen var det ganska snyggt men inte det resultat jag förväntade mig. Är glasyren för tjock, eller behöver jag ha längre utjämning? Vi bränner till 1250 grader.
Har någon en aning om vad felet är? Tacksam för hjälp
/Kicki
Om något i ugnen blev bra och annat blev dåligt så undrar jag om du kan säga att det har stått på olika ställen i ugnen, kunde kanske tänka mig att det som stod längst upp blev bättre. Har det varit olika tjocklek på glasyren? Detta är intressant om det var i en och samma bränning. BC 13 är inte lika vanlig som BC 12, kanske du skulle prova den eller en annan vit.
Jag kom att tänka på att BC 13 ju är en lergodsglasyr 980-1020
Var alla föremål gjorda i samma lera…?
LERGODSGLASYR…..!??? Den är köpt som stengodsglasyr för bränning vid 1250. Förmodligen är glasyren för tjock. Det som var tunnare gods är ok, men de lite tjockare har "apelsinhud". När jag nu synar vårt glasyrprov lite närmare ser jag att det har en tendens till kratrar där det är dubbeldoppat. Jag provar att spä ut glasyren lite till. Tack & bock /Kicki