Videoklipp

raku-punkare

2014-05-27 21:35 #0 av: stefanandersson

O.o

Snart är det keramik iFokussymposie (det har inget med filmen att göra men jagf kan inte låta bli att nämna det)

Anmäl
2014-05-28 08:28 #1 av: Eva-Karin

Häftigt! Förstod inte många ord men underbar film.

Ses snart!

Anmäl
2014-05-29 17:21 #2 av: L.A.E

Försökte lite enkelt översatt vad som ungefär sägs i filmen. Tycker personligen att den är väldigt bra filmad av Ateliesr d´art.

Jean-Francois Bourland fick 2011 ett stort frankt kulturpris och kunde då utveckla med friare händer sin raku teknik. Han är keramiker och skulptör med specialitet punk raku.

Han säger att han strävar efter att fördjupa sig vad materialen tål genom att utsätta leran för kraftiga värmechocker, under sina rakubränningar doppar han det varma godset direkt i glasyrer, slickers eller häller det över den varma keramiken. 

Den röda Punksoppterinen kommer att sätta på köksbordet .De höga små cylindrarna är kryddburkar som ska brännas upp och ner tillsammans med assietter.

Han drömmer om att göra en gångstig till huvuddörren och även runt huset med ett mönster av brännmärken av plattor mot det grönt gräs.

Som barn promenerade han mycket med sina föräldrar i skogen och uppe i bergen. Omedvetet öppnades han sinne för skönheten av olika materialen.

Han bor i sydvästra Frankrike i staden Sadirac, (det ligger i närheten av Bordeaux). Där finns en lång keramiktradition i området men Jean – Francois började med lera sent i livet.  Han förbereder i filmen en utställning vilken han har en del idéer till och har genom sitt kultur pris möjlighet att slutföra.


Anmäl
2014-05-30 20:20 #3 av: rolnor

Ja, det är verkligen en extrem nisch längs ut på "primitiv"-stigen, är förmodligen väldigt roligt att hålla på med, inget pilljobb eller noggrann formning utan mest brutal kraft. Sånt kan bli riktigt snyggt tycker jag, tveklöst.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.