Glasyrer/glasering

Dröm inte mer om gasugn!

2017-03-14 12:41 #0 av: LenaR

Ja ni vet hur den som "bara" har elugn kan längta ihjäl sig efter reducerade glasyrer. Vilket är dumt, för det kan sätta hämsko på experimentlustan, och så drömmer man om carbon trap och anagama istället för att testa vad olika kemikalier kan åstadkomma tillsammans i syresatt bränning.

Känner ni igen det? Följ då genast länken till Steven Hills recept, glaseringar och brännschema. Det är oxiderande atmosfär och kägla 6, han lovar! Tro't den som testar't.

http://ceramicartsdaily.org/firing-techniques/electric-kiln-firing/glazing-and-firing-techniques-atmospheric-like-effects-in-an-electric-kiln/

Anmäl
2017-03-14 13:35 #1 av: rolnor

Olika glasyrer i skikt kan ge väldigt fina effekter i elugn, bara att prova.

Anmäl
2017-03-16 20:05 #2 av: LenaR

Eller hur! Jag minns lyckan efter första bränningen med dubbla lager glasyr, och då visste jag ingenting om mina glasyrer utan hade bara tur. Ännu roligare blev det när jag fick koll på vilka glayrer som passade att ha över och under. För att inte tala om när jag kom på att råglasera, skröja, glasera igen och skröja igen, innan man tar ytterligare en eller två glasyrer och högbränner....

Jag vill verkligen uppmuntra till experiment. Alla förstår själva vilka svårigheter man kan råka ut för (eller faktiskt, med största säkerhet kommer att råka ut för) med för tjock glasyr på tunn skärv, rinningar och förorenade glasyrer och sånt. Det är värt besväret. :-)

Anmäl
2017-03-16 21:01 #3 av: rolnor

Jag önskar att jag hade kvár några av mina lergodsalster med flera skikt glasyr, dom blev riktigt spännande. Och som sagt man kan lägga på ett lager oxider ytterst så kan det bli riktigt kul. Det var sånt jag gjorde där i Akalla by innan stengodsugnen flyttade in.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.